Skip to content

PVC-Partier

Er kompletta leverantör av uterum

Underhållsfria fönster för alla! GR Uterum erbjuder fasta, öppningsbara eller skjutbara PVC-fönster och PVC-dörrar som tillverkas måttanpassade.

01.

Nordic Line

Nordic Line är produktnamnet för våra fönster och fönsterdörrar. Produkterna är i det närmaste underhållsfria, samt har bra isoleringsförmåga och är därmed anpassade för att klara det nordiska klimatet.

02.

Fasta, öppningsbara eller skjutbara fönster och dörrpartier i PVC.

Alla våra PVC-fönster, pvc-dörrar eller pvc-skjutpartier tillverkas måttanpassade. Används till fasadmontage på hus och hem, vinterträdgårdar, uterum, friggebodar eller som rumsavdelare i hem eller kontor. Partierna levereras vanligtvis med en isolerruta termo 4-16-4 med K-värdet 1.0W/m2. Öppningsbara fönster finns med enbart gångjärn eller med turn & tilt funktion. Turn & tilt-funktion innebär att fönstret öppnas inåt alternativt kan tiltas upptill till vädringsläge.

03.

PVC-Fönsterfakta

PVC-profiler, InnoNova blyfria med 5-kammarsystem från Trocal.
Beslagsystem från Roto

Trocal Greenline är den fönsterprofil som används. Profilen tillverkas av det tyska företaget Profine GmBH

Greenlineprofilen är miljöanpassad genom användning av blyfria stabilisatorer i framställningen och därmed helt återvinningsbar. Profilens femkammarsystem samt svetsade skarvar ger en optimal isolering, vilket leder till lägre energiförbrukning.

04.

Argument för fönster och dörrar i PVC

Underhållsfritt: Partierna behöver endast rengöras. Hantag och beslag smörjes vid enstaka tillfällen. Behöver aldrig skrapas eller målas.

Täta: Svetsade karmprofiler med femkammarsystem ger täta fönster och dörrar med utmärkt värmeisolering och ljudisolering.

UV-beständigt: Materialet varken gulnar, bleks eller spricker av solens strålar.

Fuktavvisande: Kommer inte att mögla eller ruttna, eftersom konstruktionen inte drar åt sig fukt.

Inbrottsäkra: Eftersom gångjärn och glaslist sitter på insidan kan ej kassetten eller fönsterglaset lyftas ur.

Brandsäkert: PVC är svårantändligt och självslocknar när brandkällan avlägsnas. Antändningstemperaturen är 390 grader Celcius, jämfört med trä som har en antändningatemperatur på 240 grader Celcius.

Lägre pris: Billigt råmaterial och enkel produktion borgar för god totalekonomi.

Kulörer: Kan fås i många färger eller med olika träimitationer. Träimitationerna har en strukturerad yta för bästa liknelse.

Måttanpassat: Samtliga partier tillverkas måttanpassade. Inga standardlager.

Snabba leveranser: Leveranstiden är ca 2-3 veckor från beställning.

Garanti: 10 års garanti på profiler, glas och mekanik.

Ekologiskt: Genom användande av blyfri stabilisatorer blir fönsterna en miljövänlig produkt. Påverkar inte hälsan och är lätt att återanvända.